iz-khramu-na-donechchini-vkrali-moschi-svyatogo

Із храму на Донеччині вкрали мощі святого

 • 11441 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. У місті Добропілля Донецької області місцевий житель вкрав з церкви мощі Георгія Побідоносця, якого ще називають Юрієм Переможцем, і тримав їх у себе вдома. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-центр поліції Донецької області.

"До чергової частини Добропільського відділення поліції надійшло повідомлення від настоятеля місцевого храму про те, що невідомий викрав з приміщення скриньку з мощами Георгія Побідоносця. В ході розшукових заходів вже через кілька годин правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 28-річний мешканець Добропілля, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини", – йдеться у повідомленні.

Правопорушник пояснив свій вчинок тим, що чув про те, що дані реліквії мають чудодійну силу, саме тому викрав їх і приніс додому, уточнили в поліції.

Наразі мощі вилучені у якості речових доказів. Проти чоловіка відкрито кримінальне провадження за ст.297 Кримінального кодексу України, тобто наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого.

Як повідомляв УНН, у Дніпрі за одну ніч тричі пограбували храм Київського патріархату.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП