iran-zaperechuye-versiyu-pro-potraplyannya-raketi-v-litak-mau

Іран заперечує версію про потрапляння ракети в літак МАУ

 • 19682 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Іран заперечує, що авіалайнер МАУ, який зазнав катастрофи під Тегераном, був збитий ракетою. Таку заяву зробив офіційний представник іранського уряду Алі Рабей, повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

"Всі ці повідомлення є психологічною війною проти Ірану ... все ті країни, громадяни яких перебували на борту літака, можуть відправляти представників, і ми настійно закликаємо Boeing направити свого представника, щоб приєднатися до розслідування і вивчення чорних скриньок", - сказав Рабей.

Іран запросив представників компанії Boeing взяти участь в розслідуванні причин аварії під Тегераном пасажирського літака "Міжнародних авіаліній України".

Раніше офіційний представник МЗС Ірану Аббас Мусаві звернувся до Канади і низки інших країн з проханням поділитися даними про катастрофу літака МАУ.

"Ми звертаємося до прем'єр-міністра Канади і будь-якого іншого уряду, у якого є інформація про катастрофу, щоб передати її слідчому комітету в Ірані", - сказав Мусаві.

Нагадаємо, Трамп прокоментував авіакататрофу в Ірані: хтось міг припуститись помилки з іншого боку. Він підозрює, що причиною аварії були не несправності.

Варто відзначити, раніше ЗМІ повідомили про те, що український авіалайнер, що розбився в середу в Тегерані, могли помилково збити іранські зенітні ракетні системи (ЗРС).

Крім того, пізніше прем'єр Канади Джастін Трюдо відкрито заявив, що літак МАУ в Ірані був збитий іранськими силами ППО. 

Як повідомляв УНН, в четвер увечері The New York Times показав відео з ракетою, яка нібито збила український літак над Іраном.

Українські Національні Новини

Новини Світу