iran-tsogo-tizhnya-rozpochne-kampaniyu-scheplennya-vid-covid-19-rosiyskoyu-vaktsinoyu

Іран протягом тижня розпочне кампанію щеплення від COVID-19 російською вакциною

 • 13199 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Іран почне кампанію з вакцинації від коронавірусної інфекції протягом тижня, заявив в суботу президент Хасан Рухані після того, як країна отримала свою першу партію російської вакцини "Супутник V", передає УНН із посиланням на WION.

Що відомо

Ісламська республіка бореться з найбільш смертоносною на Близькому Сході спалахом коронавірусу, в результаті якої з більш ніж 1,4 млн. випадків інфекції загинуло понад 58 тис. чоловік.

Російська вакцина

Іран купив дві мільйонні дози вакцини "Супутник V", повідомив AFP речник МОЗ країни Кіануш Джаханпур.

Перша партія поступила в країну в четвер, а до 28 лютого планується отримати ще дві партії.

"Вакцинація розпочнеться на цьому тижні, це справжній привід для свята", - сказав Роухані на засіданні робочої групи по вакцинації COVID-19.

Він не назвав конкретну дату, а лише сказав, що програма почнеться до наступної середи, яка знаменує собою 42-ту річницю перемоги ісламської революції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куба випробує свого кандидата антикоронавірусної вакцини в Ірані

Деталі

Першими уколи отримають медичні працівники, за ними підуть люди похилого віку і ті, у кого вже є проблеми зі здоров'ям, сказав Роухані.

Президент висловив сподівання, що перші три категорії будуть щеплені перед Перським Новим роком 21 березня.

Росія зареєструвала вакцину "Супутник V", названу на честь радянського супутника, в серпні минулого року, перед початком широкомасштабних клінічних випробувань.

На додаток до російської вакцини Іран очікує отримати 4,2 мільйона доз вакцини від англо-шведської фірми AstraZeneca в лютому.

Вони були закуплені через COVAX - механізм справедливого розподілу вакцин, створений Всесвітньою організацією охорони здоров'я ООН.

Раніше верховний лідер Ірану заборонив завозити в країну вакцини від COVID-19 з США та Британії.

Іран почав клінічні випробування однієї зі своїх вакцин в кінці грудня, і, за словами Рухані, вони можуть стати доступними до початку літа.

Українські Національні Новини

Новини Світу