impichment-prezidentu-v-braziliyi-protestuyut-proti-bolsonaru

Імпічмент президенту: в Бразилії протестують проти Болсонару

 • 20457 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. У Бразилії жителі виходять на масштабні протести проти президента Жаіра Болсонару через його політику щодо коронавірусу. Вони закликають оголосити імпічмент президенту. Про це повідомляє УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Демонстрації проходили в інших великих містах, включаючи Ріо-де-Жанейро. Демонстранти вимагають від влади закупити достатню кількість вакцин для боротьби з COVID-19, надати екстрену допомогу жителям, повернути програми соціальної підтримки в період карантину, дотримуватися громадянських прав на освіту та охорону здоров'я.

Протестувальники пройшли поряд з гігантською пластиковою лялькою президента. Плакати вимагали його імпічменту та вимагали додаткових вакцин та екстреної фінансової допомоги.

З початку пандемії Болсонару заперечував небезпеку коронавірусу, називав її вигадкою, тривалий час не вводив в країні обмеження, висміював соціальну дистанцію, а на заходах не надягав маску. Опозиційні партії, профспілки та громадські рухи звинувачують пана Болсонаро в затримці програми та ігноруванні наслідків. Сенат Бразилії почав розслідування дій президента у зв'язку з пандемією.

Бразилія зареєструвала майже 460 000 смертей - друге місце за кількістю жертв у світі після США. Вона також має третю за кількістю випадків коронавірусу - понад 16 мільйонів.

Нагадаємо

20 червня тисячі бразильців вийшли на вулиці столиці країни Бразиліа і інших міст на знак протесту проти заходів по боротьбі з коронавірусом, прийнятих президентом країни Жаіром Болсонару.

Українські Національні Новини

Новини Світу