ilon-mask-znovu-vislovivsya-schodo-ukrayini

Ілон Маск знову висловився щодо України: цього разу й карту приніс

 • 825176 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Американський бізнесмен та винахідник Ілон Маск у своєму Twitter знову поділився думками щодо України, заявивши, що “у східних регіонах більшість населення віддає перевагу росії”, передає УНН.

Деталі

Зокрема, Маск написав, що необхідно “підтримувати волю людей, які живуть у будь-якому конфліктному регіоні”, на що отримав у відповідь критику з боку американського сенатора Ліндсі Грема.

Цитата

“Якщо ви вважаєте, що воля народу має значення, ми маємо у будь-якому конфліктному регіоні підтримувати волю тих, хто там живе. Більшість України однозначно хоче бути частиною України, але деякі східні регіони країни мають російську більшість і вони віддають перевагу росії”, – написав він.

В якості “аргумента” Маск продемонстрував карту десятирічної давності – 2012 року електоральних уподобань. На ній видно, що у південних та східних областях України більшість населення голосувала за проросійську Партію регіонів.

“Очевидно, що не всі, хто голосував за проросійську партію, хотіли приєднатися до росії, але було б некоректно сказати, що ніхто не хотів”, – зазначив він.

Водночас коментатори відповіли мапою з результатами президентських виборів 2019 року, яка демонструє, що більшість майже у всіх регіонах України віддала свої голоси за Володимира Зеленського.

До дискусії приєднався старший політичний радник Гельсінської комісії США Пол Массаро, який запропонував Маску переглянути карту з результатами референдуму 1991 року про незалежність України. Більшість у всіх регіонах підтримала незалежність.

Доповнення

Маск поділився думками про можливий результат наприкінці війни, яку розпочала росія проти України. На його думку, Крим формально буде у складі росії, як і був з 1783 року. В Офісі Президента України швидко відреагували.

Згодом Маск опублікував нове опитування, у якому запитав, чи повинна воля людей, що живуть на Донбасі та в Криму, вирішити, "у складі росії вони чи України".

Також він заявив, що у росії втричі більше населення, ніж в Україні, тому перемога України в тотальній війні малоймовірна.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на дописи Маска в Twitter та опублікував опитування, у якому запитує, який Маск більше подобається – той, хто підтримує Україну чи рф.

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця також відповів на дописи у Twitter Ілона Маска щодо запропонованого "мирного плану" для України. Кислиця наголосив, що наступного разу, коли йому знадобиться сантехнік, він зателефонує Маску.

Українські Національні Новини

Суспільство