i-klimpush-tsintsadze-priznachili-vidpovidalnoyu-za-koordinatsiyu-gendernoyi-politiki-v-uryadi

І.Климпуш-Цинцадзе призначили відповідальною за координацію гендерної політики в уряді

 • 12212 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе відповідатиме в уряді за координацію в гендерних питаннях. Про це вона заявила під час круглого столу у п'ятницю, передає кореспондент УНН.

"Я, безумовно, рада включитися в цю боротьбу за забезпечення рівних прав на рівні відповідальності за координацію цієї політики з боку держави на рівні уряду. Усі наші зусилля ми базуватимемо на тому, що було напрацьовано, але думаю, що основним завданням для нас є імплементація тих наших планів, які ми для себе визначили на роки вперед. Думаю, що це цілком логічне поєднання повноважень віце-прем'єр-міністра з євроатлантичної інтеграції з питанням гендерної рівності, договір ЄС 60 років тому заклав доцільність рівності прав чоловіків і жінок як основної з фундаментальних цінностей ЄС, тому абсолютно логічно, що ці завдання потрапляють в портфель віце-прем'єра, який за ці питання відповідає", - розповіла І.Климпуш-Цинцадзе.

Вона додала, що одним з перших завдань для неї є створення офісу урядового уповноваженого з гендерних питань.

"Нам вдалося переконати колег в уряді, що цей перший крок по призначенню відповідального за координацію гендерної політики в уряді треба було зробити. Знаю, що завдань багато, починаючи з ратифікації Стамбульської конвенції та її імплементації. Для себе бачу таке завдання як запровадження гендерних радників спочатку в силових відомствах, а потім і в інших відомствах", - підсумувала вона.

Українські Національні Новини

Політика