harmaty-ta-snariady-estoniia-anonsuvala-paket-viiskovoi-dopomohy-ukraini-na-20-milioniv-yevro

Естонія анонсувала пакет військової допомоги Україні на 20 мільйонів євро

 • 21278 переглядiв

В рамках нового пакету військової допомоги Естонія передасть Україні протитанкові гармати, вибухові матеріали, різні снаряди, протигази, снайперське обладнання, боєприпаси меншого калібру та інше.

Естонія готує новий пакет військової допомоги Україні, який включатиме  артилерійські боєприпаси, протитанкові гармати та снайперське спорядження. Про це повідомляє Міноборони Естонії, пише УНН.

Деталі 

Зазначається, що під час візиту до Києва  міністр оборони Естонії Ханно Певкур під час візиту до Києва у четвер анонсував наступний пакет військової допомоги на 20 мільйонів євро.

У пакет входять, наприклад, безвідкатні протитанкові гармати, вибухові матеріали, різні снаряди, протигази, снайперське обладнання, боєприпаси меншого калібру та інше. Ми склали пакет допомоги таким чином, щоб Україна отримала від нього максимальну користь, при цьому не постраждала боєготовність Сил оборони Естонії

– повідомив Певкур.

Міністр оборони Німеччини оголосив про новий пакет допомоги для України на 500 мільйонів євро19.03.24, 14:45 • [views_0]

Також у пакеті снаряди калібру 155 мм, що є додатковим внеском Естонії в ініціативу Європейського Союзу щодо відправлення в Україну мільйона снарядів.

Доповнення

Внесок Естонії частково профінансує Данія. Точну кількість боєприпасів не розголошують з міркувань безпеки.

Певкур зазначив, що із наближенням літа Україні потрібні насамперед боєприпаси, усі елементи протиповітряної оборони, а також запчастини та засоби радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо

Естонія запропонувала план фінансування для України на 120 мільярдів євро в рік. В Таллінні вважають найкращим способом для досягнення цієї мети - це запозичення на фінансових ринках або взяття з національних бюджетів.

Володимир Омельченко

Війна