gumanitarni-organizatsiyi-prizupinili-robotu-na-pivnichnomu-zakhodi-tigrayu-pislya-aviaudaru

Гуманітарні організації призупинили роботу на північному заході Тиграю після авіаудару

 • 16146 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Організації, які надають допомогу, частково призупинили роботу в ефіопському штаті Тиграй після повітряного удару по табору для переміщених осіб. Про це повідомило Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГП) у неділю, 9 січня, передає УНН.

Деталі

Згідно з заявою УКГП, яку наводить інформагентство AFP, атака, що сталася пізно ввечері 7 січня у місті Дедебіт на північному заході регіону, "привела до численних жертв серед цивільного населення", як свідчать попередні дані. "Гуманітарні партнери призупинили діяльність у цьому районі у зв'язку з загрозою ударів безпілотників, що зберігається", - йдеться в заяві.

Тиграйські повстанці 8 січня повідомили, що внаслідок авіаудару загинуло 56 людей, проте провести незалежну перевірку цих тверджень не є можливим через обмежений доступ до охопленого конфліктом регіону.

"Посилення повітряних нальотів викликає тривогу, і ми знову нагадуємо всім сторонам конфлікту про необхідність дотримуватися своїх зобов'язань з міжнародного гуманітарного права", - зазначили в УКГП.

Бої з повстанцями TPLF у Тиграї

Збройні сили Ефіопії з початку листопада 2020 року ведуть запеклі бої у бунтівному регіоні Тиграй із силами Народного фронту визволення Тиграю (TPLF), який влада називає терористичною організацією.

Наприкінці грудня повстанці, які встигли за цей час наблизитися до Аддіс-Абеби, були змушені відступити до Тигра після чергового наступу ефіопської армії. З того часу бойові дії, мабуть, затихли, але сили TPLF постійно звинувачують уряд у атаках безпілотників.

На сьогоднішній день у ході конфлікту загинули тисячі людей, а два мільйони були змушені залишити свої будинки.

Українські Національні Новини

Новини Світу