gruzinskiy-telekanal-veduchiy-yakogo-obraziv-putina-prizupiniv-svoye-movlennya-cherez-protesti

Грузинський телеканал призупинив мовлення після образ на адресу Путіна в ефірі

 • 18364 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Грузинська телекомпанія Rustavi 2 в ніч на понеділок тимчасово припинила мовлення через акції протесту, що проходять перед її будівлею. Про це повідомляє УНН із посиланням на заяву розміщену на сайті телеканалу.

У заяві телекомпанії пояснюють, що призупинення мовлення пов'язане через неможливість з боку МВС Грузії забезпечити належну безпеку журналістів. Як відзначається у заяві, під час акції протестувальники кидали різні предмети в будівлю телекомпанії та погрожували увірватися всередину.

"Ми пішли на такий крок, тому що у нас немає можливості працювати, а журналісти перебувають у небезпеці. Ми закликаємо уряд виконати зобов'язання, встановлені законом, і забезпечити безпеку всіх співробітників Rustavi 2", - йдеться в заяві.

До цього перед припиненням ефіру гендиректор телекомпанії Ніколоз Гварамія висловив думку, що акцією перед будівлею Rustavi 2 керує влада країни.

Наразі перед будівлею телекомпанії проходить мітинг. Виступаючі стверджують, що акцію організували пересічні мешканці Тбілісі, для яких "неприйнятна спрямована на розпалювання війни пропаганда". Учасники мітингу вимагають звільнення з Rustavi 2 гендиректора і журналіста Георгія Габунія, а також порушити кримінальну справу.

Нагадаємо, 7 липня телеведучий опозиційного грузинського каналу Rustavi 2 Георгій Габунія під час вечірнього ефіру своєї авторської програми "P.S." з використанням нецензурної лексики російською мовою висловився про президента РФ Володимира Путіна і його батьків.

Українські Національні Новини

Новини Світу