groysman-ne-viklyuchiv-provedennya-zakritikh-zasidan-uryadu

Гройсман не виключив проведення закритих засідань уряду

 • 9570 переглядiв

КИЇВ. 7 травня. УНН. Якщо громадськість запропонує Парламенту зробити засідання уряду закритим, таку ініціативу можуть підтримати. Про це сьогодні сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час "Тижня відкритого уряду" у Києві, передає УНН.

"Україна є однією з небагатьох країн, де є пряма трансляція засідань уряду. В Україні і Латвії – більше ніде немає. Якщо громадськість буде вважати, що це доцільно, і вийде з такою ініціативою, ми це переглянемо. Виходити нам з цією ініціативою – хтось може зрозуміти, що це – намагання закритись. Ми відкриті, і ми не намагаємось закриватись, хоча, я наголошую на тому, що всі, навіть наші європейські партнери, говорять "ви не можете в прямому ефірі бути ефективними", - зауважив прем’єр.

За його словами, таку саму думку розділяла і місія Пета Кокса, яка займалась реформою парламенту і займається наразі підтримкою від Європейського парламенту.

"Вони теж про це говорили з точки зору проведення погоджувальних рад в парламенті. Тобто виходить те, що погоджувальні ради – це такий майданчик політичних заяв. Хоча погоджувальна рада – це механізм формування спільного порядку денного. Я вперше про це почув, коли був головою парламенту. Партнери про це говорили, а потім вже зараз, наприклад, Європейський уряд, говорить про те, що він не ведеться в прямому ефірі і у них є доводи. Вони про це нам теж зауважували", - наголосив він.

Як повідомляв УНН, раніше В. Гройсман заявив, що повне відновлення дорожнього господарства відбудеться через 5-10 років.

Українські Національні Новини

Політика