grindel-cherez-rik-prokomentuvav-podarunok-vid-surkisa-i-rozpoviv-yak-zhiv-pislya-zvilnennya-faz

Гріндель через рік прокоментував подарунок від Суркіса і розповів, як жив після звільнення - FAZ

 • 15448 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Колишній глава Німецького футбольного союзу (DFB) Райнхард Гріндель через рік після своєї відставки продовжує картати себе за скандал з годинником від Суркіса і радить всім вчитися на його помилках. Про це йдеться в матеріалі Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), передає УНН.

"Я припустився помилок, з яких ви можете отримати уроки", - сказав Гріндель, пише FAZ.

Видання нагадує, що 2 квітня 2019 року колишній член Бундестагу (ХДС) вимушено покинув свій пост глави футбольного союзу Німеччини, через трохи менше трьох років керівництва.

"Посилення критики його офісу і, перш за все, подарунок у вигляді годинника від неоднозначного українського колеги Григорія Суркіса став причиною його відставки. Вісім днів по тому, він також втратив позиції в менеджменті УЄФА і ФІФА.

У континентальній футбольній асоціації Гріндель був відомий як людина, яка відповідає за хороше корпоративне управління, що має сильні моральні підвалини. Тим більше дивно, що Гріндель "впав" через такий вчинок", - пише FAZ.

Відразу після відставки Гріндель уникав публічності. А в своїй промові перед звільненням заявив: "Той факт, що я публічно прославився через таку подію, робить мене приголомшеним і сумним".

Сьогодні Гріндель не хоче думати про минуле і замислюється над тим, щоб повернутися до роботи.

"Після інтенсивного і важливого для мене сімейного етапу я прийму рішення про свою професійну перспективу влітку", - сказав він.

При цьому, як зазначає FAZ, Гріндель більше не має права бути вищою посадовою особою в футбольному союзі.

Нагадаємо, колишньому президенту Німецького футбольного союзу (DFB) Райнхарду Грінделю довелося вибачитися за те, що прийняв дорогий годинник в подарунок від українського олігарха Григорія Суркіса і не повідомив про це Раду директорів очолюваного ним органу.

Раніше функіонер заявив, що не знав реальної вартості подарованого йому годинника.

На тлі цього корупційного скандалу, а також історії з отриманням 78 тис. євро від діяльності однієї з медіа-кампаній Німецького футбольного союзу, Гріндель в минулому році покинув свій пост в DFB, посаду віце-президента УЄФА і втратив місце у Виконавчій раді ФІФА.

Як писав УНН, в НАЗК обіцяють перевірити главу СБУ через цінний подарунок від Суркіса.

Українські Національні Новини

Спорт