gpu-planuye-zavershiti-slidstvo-po-yuschenku-do-kintsya-misyatsya

ГПУ планує завершити слідство по Ющенку до кінця місяця

 • 23520 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Генеральна прокуратура планує завершити слідство щодо третього президента України Віктора Ющенка в рамках справи про привласнення "Межигір’я" до кінця липня. Про це журналісту УНН розповів начальник другого слідчого відділу управління спецрозслідувань ГПУ Андрій Радіонов.

"Загалом після вручення повідомлення про підозру, закон зобов’язує нас зробити це якнайшвидше, і відводить для цього двомісячний термін. Цей термін може бути подовжений, якщо для цього буде необхідність, але наразі ми плануємо в нього вкластися. Враховуючи, що було повідомлено (про підозру – ред.) наприкінці травня, відповідно двомісячний термін закінчується наприкінці цього місяця", - сказав він.

Зі слів співрозмовника, Генпрокуратура так будує свою роботу, щоб вкластися у зазначений термін.

"По-друге, до моменту, коли ми оголосимо підозрюваним про закінчення розслідування, є можливість ознайомлення з матеріалами провадження. У свою чергу, термін ознайомлення підозрюваного з матеріалами ми можемо обмежувати, але тільки у випадках, якщо він буде його очевидно затягувати. Наразі буде залежати більше не стільки від нас, скільки від самого підозрюваного", - додав він.

Нагадаємо, у червні Генеральна прокуратура України повідомила про підозру третьому президенту України Віктору Ющенку у зловживанні службовим становищем та заволодінні державним комплексом "Межигір’я".

ГПУ вже надіслала до суду клопотання щодо арешту майна, яке належить Ющенку.

Українські Національні Новини

Політика