golubovska-nagadala-pro-zviti-rakhunkovoyi-palati-schodo-mizhnarodnikh-zakupivel-medikamentiv-rozkradeni-milyardi-i-prostrocheni-preparati

Голубовська нагадала про звіти Рахункової палати щодо міжнародних закупівель медикаментів: розкрадені мільярди і прострочені препарати

 • 27066 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Інфекціоніст, заслужений лікар України Ольга Голубовська звернулася до народних депутатів України з проханням "довести до кінця" справу про звіти Рахункової палати пов'язані з поставками компанією "Crown Agents" прострочених препаратів для дитячої онкології в 2016 році, де фігурує колишня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Про це Голубовська заявила в програмі "Народ проти з Наташею Влащенко", інформує УНН.

"У нас немає ні головного епідеміолога, ні головного інфекціоніста. А знаєте чому вони ліквідували цей інститут? Тому що корупція? Чхали вони на корупцію. Я не знаю "прокладку" "Лекхім" і що це взагалі таке, я поняття не маю. Я точно знаю звіти Рахункової палати щодо "Crown Agents". І я прошу депутатів, які хоча б трошки люблять свою країну, доведіть це питання до кінця. Це знущання. Мільярди вкрали. Прострочені вакцини у величезній кількості по надходили в регіони. Утилізації їх коштує дорожче, ніж сама вакцина. Це ж таке в країні робиться! Ви подивіться який в МОЗ кадровий провал. Подивіться на цих експертів, геологів з археологами", - заявила заслужений лікар.

Нагадаємо, що Crown Agents - офіційно була затверджена українським урядом як оператор із закупівлі вакцин від коронавірусу для українців.

Додамо, що за словами нинішнього міністра охорони здоров'я Максима Степанова, міжнародні організації з постачання ліків заборгували Україні 5,3 млрд грн. Серед них і "Crown Agents".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Crown Agents: хто вони - "агенти корони", які будуть купувати вакцину від коронавірусу для українців

Українські Національні Новини

Політика