golovi-mzs-nato-obgovoryat-zmitsnennya-mozhlivostey-u-chornomu-mori

Голови МЗС НАТО обговорять зміцнення можливостей у Чорному морі

 • 9956 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Голови МЗС країн НАТО на зустрічі у Вашингтоні 3-4 квітня обговорять зміцнення оборонних можливостей у Чорному морі, основна увага буде приділена російській агресії щодо України. Про це заявила постійний представник США при НАТО Кей Бейлі Хатчінсон, передає УНН з посиланням на LRT.

"Під час зустрічі ми обговоримо, що ми можемо зробити для зміцнення оборонних можливостей Альянсу в Чорному морі. Напруженість тут полягає в російській агресії щодо України, мілітаризації Кримського півострова, захоплення моряків. Цього не можна терпіти", - сказала посол.

Вона нагадала, що НАТО продовжує вимагати, щоб Росія звільнила українських моряків, захоплених в листопаді 2018 року в Керченській протоці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два кораблі НАТО прибули в порт Одеси

"Ми будемо зміцнювати наші можливості в Чорному морі - ми хочемо посилити моніторинг і розвідку, розмістити тут більше кораблів. Проти російських чиновників, причетних до інциденту в Керченській протоці, вже застосували санкцї", - підкреслила Хатчінсон.

Вона додала, що НАТО добре обізнане про прогрес, досягнутий Україною і Грузією щодо прагнень набути членства в Альянсі, і пообіцяла і надалі підтримувати прагнення цих країн до євроатлантичної інтеграції.

Нагадаємо, раніше Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що НАТО збільшило присутність у регіоні Чорного моря після нарощення у цьому районі військової міці Росією. 

Українські Національні Новини

Політика