golova-vr-nazvav-prichinu-vidkladennya-pereymenuvannya-dvokh-oblastey

Голова ВР назвав причину відкладення перейменування двох областей

 • 15977 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що причина, чому відкладається розгляд проектів змін до Конституції України про перейменування Дніпропетровської та Кіровоградської областей, полягає у тому, що не всі фракції визначилися щодо підтримки цих змін. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу ВР.

"Не всі фракції ще прийняли остаточне рішення про підтримку цих законопроектів. Для мене надзвичайно важливо, щоб коли ці питання розглядали в залі, у нас гарантовано було 226 голосів... Я переконаний, що ці назви слід змінити, і я готовий ще тиждень почекати, щоб фракції визначилися", - повідомив Парубій.

При цьому він зазначив, що питання перейменування областей не відкладено - наразі триває пошук необхідних 226 голосів для направлення відповідних законопроектів до Конституційного суду, та висловив упевненість, що у найближчі тижні такі голоси буде знайдено.

Голова Верховної Ради повідомив, що з цього питання у кількох фракціях тривають дискусії. "Деякі депутати вважають, що перейменування (Дніпропетровської області – ред.) має бути на Дніпровську. У законопроекті - на Січеславську. Було б нерозумно, якби ми в дискусії між Дніпровською і Січеславською не ухвалили рішення зовсім", - сказав Парубій, зауваживши при цьому, що у Верховній Раді не зареєстровано законопроекту про перейменування Дніпропетровської області на Дніпровську.

"Тому навіть, якби ми в залі знайшли компроміс під Дніпровську область - немає такої законодавчої пропозиції", - пояснив він.

Водночас дискусії щодо перейменування Кіровоградської області на Кропивницьку, за словами Парубія, містять менше розбіжностей у позиціях сесійного залу.

Нагадаємо, у Раді назвали нову дату для розгляду перейменування двох областей.

Українські Національні Новини

Політика