golova-mzs-nimechchini-zaklikav-znyati-rosiysku-blokadu-azovskogo-morya

Голова МЗС Німеччини закликав зняти російську блокаду Азовського моря

 • 6344 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Німеччина вважає неприйнятною російську блокаду проходу до Азовського моря. Про це у своєму Twitter написав голова МЗС Німеччини Хайко Маас, передає УНН.

"Події в Україні викликають занепокоєння. Російська блокада проходу до Азовського моря неприйнятна. Важливо, щоб ця блокада була знята. Ми закликаємо обидві сторони до деескалації", - написав німецький міністр.

Нагадаємо, раніше федеральний міністр Австрії з питань Європи, інтеграції та закордонних справ Карін Кнайсль заявила, що на тлі ескалації напруження між Росією і Україною австрійське головування скликає засідання так званого політичного й безпекового комітету на рівні постійних представників держав ЄС.

Як повідомляв УНН, у МЗС України заявили про збройний напад та захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" та буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеса до порту Маріуполь, а також поранення та захоплення у полон членів їхніх екіпажів і висловили з приводу цього категоричний протест Російській Федерації, вказавши, що це є черговим актом збройної агресії РФ проти України. Українська сторона заявляла про шістьох поранених військових, двоє з яких - тяжко.

У ніч з 25 на 26 листопада було екстрено скликано засідання РНБО, на якому у зв'язку з ескалацією в Азовському морі було запропоновано ввести воєнний стан на два місяці.

ВР розгляне рішення про запровадження воєнного стану на позачерговому засіданні у понеділок, 26 листопада, яке скликано на 16:00.

Збройні сили України привели в повну боєготовність.

Через ескалацію в Азовському морі також закликали провести екстренне засідання Радбезу ООН.

Українські Національні Новини

Політика