golova-energoatomu-vzyav-na-sebe-obovyazki-gendirektora-zaes-scho-zminitsya

Голова Енергоатому взяв на себе обов'язки гендиректора ЗАЕС: що зміниться

 • 168006 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Керівник НАЕК "Енергоатом" Петро Котін заявив, що взяв на себе обов'язки генерального директора Запорізької АЕС, захопленої окупантами. Відеозвернення оприлюднила пресслужба компанії, пише УНН.

Цитата

"Відповідно до чинного законодавства, дозвільних та регламентних документів я прийняв рішення взяти на себе виконання обов’язків генерального директора Запорізької АЕС. Адміністрування станції перенесено до Києва з моменту викрадення генерального директора ЗАЕС Ігоря Мурашова. Всі подальші рішення стосовно роботи станції прийматимуться безпосередньо у центральному офісі НАЕК "Енергоатом", - повідомив Котін.

Деталі

Як зазначається у зверненні Котіна, "усі технічні питання експлуатації енергоблоків будуть, як і раніше, вирішуватись технічним персоналом АЕС за погодженням із центральним офісом компанії, а саме виконувачем обов’язків головного інженера Юрієм Чернічуком під керівництвом виконувача обов’язків першого віцепрезидента – технічного директора НАЕК "Енергоатом" Юрія Шейка".

Він наголосив, що й надалі продовжуватиметься робота згідно з українським законодавством, в українській енергосистемі, в Енергоатомі. "Не сумнівайтесь у цьому!" - наголосив очільник НАЕК "Енергоатом".

Доповнення

Запорізька атомна електростанція, найбільша у Європі, була захоплена російськими військами на початку війни.

Станція і територія навколо неї, у тому числі найближче місто Енергодар, в останні місяці зазнавали постійних обстрілів.

Глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі має вирушити до Києва, а потім до Москви наприкінці цього тижня для консультацій, "спрямованих на узгодження та введення в дію зони ядерної безпеки та захисту навколо ЗАЕС якнайшвидше".

Українські Національні Новини

Економіка