glava-mvs-italiyi-zvinuvativ-ukrayintsiv-v-pidgotovtsi-yogo-vbivstva

Глава МВС Італії звинуватив українців в підготовці його вбивства

 • 12462 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні заявив, що ультраправа група, яку затримали напередодні з величезним арсеналом, в тому числі з ракетою "повітря-повітря", підтримується Україною і що вона планувала вбивство міністра - через кілька днів після його заяв про те, що Росія не фінансує його партію. Про це пише Daily Mail, передає УНН.

Так, повідомляється, що Сальвіні, який очолює проросійську партію, заявив, що він попередив поліцію "про українську групу, яка діяла з Турина, після того, як він отримав погрози вбивства від них".

У вівторок міністр повідомив італійському інформагентству ANSA, що "це була одна з багатьох загроз вбивства", які він "отримує щодня".

"Спецслужби говорили про українську групу, яка планувала замах на моє життя. Я радий, що це допомогло розкрити арсенал безумців ", - заявив він.

Як пише видання, Салівіні відомий тим, що займає промосковську позицію, в останні роки неодноразово бував в Росії і зустрічався з Володимиром Путіним.

Нагадаємо, напередодні ЗМІ повідомили про те, що італійська поліція виявила великий арсенал зброї, в тому числі ракету "повітря-повітря", під час обшуків у місцевих неонацистів, які воювали на боці бойовиків на Донеччині.

Як повідомляв УНН, на минулому тижні Сальвіні заявив, що РФ не дала йому "ні рубля".

Раніше американський портал Buzzfeed писав, що правопопулісти намагалися отримати від Москви 65 мільйонів доларів перед виборами до Європарламенту.

Портал оприлюднив розшифровку аудіозапису зустрічі, яка в жовтні 2018 року відбулася в московському готелі "Метрополь". Сам Сальвіні тоді прибув до Росії на захід за участю ділових кіл Італії.

Українські Національні Новини

Політика