genshtab-povidomiv-pro-uspikhi-na-kharkivskomu-napryamku-ale-situatsiya-vse-sche-napruzhena

Генштаб повідомив про успіхи на Харківському напрямку, але ситуація все ще напружена

 • 109143 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. На сьогодні Збройні сили україни мають певні успіхи на Харківському напрямку, однак на лінії фронту зберігається напружена ситуація. Про це під час брифінгу заявив бригадний генерал, заступник начальника головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов, пише УНН.

Цитата

"На цей час найгарячіша ситуація відбувається на Лиманському напрямку. У районі Харкова противник, після невдалого штурму, перейшов до оборони. На Харківському напрямку сили ЗСУ мають певний успіх та звільняють населені пункти. На Ізюмському напрямку ворог перейшов до оборони і веде стримуючі дії. Окупант перекидає свої сили на Луганський напрямок", - сказав Громов.

Деталі

Громов також наголосив, що наразі триває блокування і вогневий вплив на заводі "Азовсталь" у Маріуполі.

"Зв'язок з цими підрозділами підтримується. На цей напрямок неодноразово доставляли боєприпаси та допомогу. Але це було можливим тільки до моменту, поки це не стало відомо на широкий загал. Після цього ворог здійснив авіаудари та унеможливив допомогу захисникам", - сказав він.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні 10 травня наголосив, що ЗСУ поступово відтискають російських окупантів від Харкова.

Українські Національні Новини

Суспільство