gensek-nato-peremoga-putina-v-ukrayini-zrobit-nato-vrazlivim-a-svit-nebezpechnishim

Столтенберг: перемога путіна зробить НАТО вразливим, а світ небезпечнішим

 • 174028 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю програмі Conflict Zone заявив, що Альянс продовжить підтримувати Україну, оскільки перемога російського диктатора володимира путіна зробить світ небезпечнішим. Про це інформує УНН із посиланням на Deutsche Welle.

Цитата

"Це (перемога росії в Україні – ред.) надішле дуже небезпечний сигнал усім авторитарним лідерам про те, що, застосовуючи військову силу з усією жорстокістю і порушуючи міжнародне право, вони досягнуть своїх цілей. Це зробить нас більш уразливими. Це зробить світ більш небезпечним", – сказав Столтенберг.

Деталі

Столтенберг зазначив, що надання військової підтримки Україні є пріоритетом НАТО. Генсек додав, що хоч перемоги на полі битви є заслугою українських бійців, без зброї Альянсу вони не змогли б досягти цих успіхів і відкинути росіян так, як це було протягом останніх тижнів. 

Також він сказав, що НАТО реагуватиме на дії з боку росії, незалежно від того, хто нею керуватиме, і продовжуватиме наполягати на виведенні російських військ з території України.

"Ми маємо пам'ятати, що якщо путін та росія припинять воювати, настане мир. Якщо президент Зеленський та Україна припинять воювати, Україна перестане існувати як незалежна держава. І ми не хочемо, щоб це сталося", – заявив Столтенберг.

Нагадаємо

Раніше Єнс Столтенберг сказав, що володимир путін зазнає невдачі в Україні, оскільки його війна триває не за планом.

Українські Національні Новини

Політика