gazovi-peregovori-ukrayini-rosiyi-ta-yes-vidbudutsya-u-bryusseli

Газові переговори України, Росії та ЄС відбудуться у Брюсселі

 • 12233 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Тристоронні газові переговори у форматі Україна-Росія-ЄС заплановані у понеділок, 21 січня, у Брюсселі. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Єврокомісії.

"Марош Шефчович буде головувати на тристоронніх газових переговорах між Росією і Україною в Брюсселі", - йдеться у порядку денному віце-президента Єврокомісії з питань Енергосоюзу Мароша Шефчовича.

Очікується, що від української сторони участь у засіданні візьмуть міністр закордонних справ України Павло Клімкін, голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв. Від російської сторони очікується участь міністра енергетики Олександра Новака та представника "Газпрому". Російські ЗМІ повідомляли, що йдеться про очільника російської компанії Олексія Міллера.

На переговорах мають обговорювати питання довгострокового транзиту російського газу до ЄС через Україну після 2019 року.

Нагадаємо, у "Нафтогазі" заявили, що у зв'язку з відсутністю російських експертів на технічних тристоронніх консультаціях 15 січня щодо транзиту газу між Україною, Росією і Євросоюзом навряд чи можна очікувати фінальних домовленостей на політичному рівні 21 січня.

Українські Національні Новини

Політика