frantsuzam-yaki-priymayut-ukrayinskikh-bizhentsiv-viplachuvatimut-150-yevro-na-misyats

Французам, які приймають українських біженців, виплачуватимуть 150 євро на місяць

 • 297285 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Влада Франції запроваджує фінансову допомогу у розмірі 150 євро (близько 5400 грн) на місяць французьким родинам, які приймають українських біженців. Гроші за розміщення почнуть виплачувати з кінця листопада. Про це повідомляє Le Figaro, інформує УНН.

Деталі

За словами уряду, виплати отримуватимуть за біженців, які прожили не менше 90 днів у період із 1 квітня до 31 грудня 2022 року.

Цитата

«Цей винятковий фінансовий захід дає змогу підтримати вилив спонтанної щедрості, який спостерігався, коли в Україні розпочалася повномасштабна війна, що є основною ланкою в управлінні кризою та прийомі переміщених осіб з України», - підкреслив міністр міст та житлового будівництва Олів’є Кляйн.

У Міністерстві міст та житлово-комунального господарства уточнюють, що фінансова допомога стосується людей, які приймають будь-якого бенефіціара «тимчасового захисту», який Європейський Союз надає людям, які тікають від війни в Україні, «незалежно від їх національності».

Так, на фінансову підтримку матимуть право домогосподарства, які узгодили прийом біженців з державою.

Доповнення 

Міністр у справах біженців Великої Британії Річард Харрінгтон заявив, що влада має вдвічі збільшити розмір допомоги родинам, які прийняли у себе біженців з України.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном