frantsiya-vidmovilasya-vid-covid-pigulok-molnupiravir

Франція відмовилася від COVID-пігулок "Молнупіравір". Україна планує їх закупити

 • 72581 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Влада Франції скасувала замовлення на постачання антивірусного препарату "Молнупіравір" компанії Merck & Co через те, що нові результати випробувань показали низьку ефективність. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Франція стала першою країною, яка публічно заявила про скасування замовлення на лікування Merck після того, як наприкінці листопада компанія опублікувала дані, що свідчать про те, що її ліки були помітно менш ефективними, ніж передбачалося раніше", — ідеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що дані клінічних досліджень "Молнупіравіру" вказують на те, що він лише на 30% знижує кількість госпіталізацій та смертей для людей із групи ризику.

Загалом йдеться про відміну Францією контракту на 50 тис. курсів пігулок "Молнупіравіру".

За словами глави французького МОЗ Олів'єра Верана, Франція тепер розраховує на пігулки проти COVID-19 виробництва Pfizer.

Згідно з дослідженнями, цей препарат продемонстрував приблизно 90% ефективності у запобіганні госпіталізаціям та смертям від COVID-19 у пацієнтів із групи високого ризику.

Доповнення

У листопаді цього року Кабінет Міністрів України розширив перелік медикаментів, які застосовуються для лікування COVID-19.

Уряд ухвалив постанову, яка дозволить купити препарати проти COVID-19 “Молнупіравір” та “PF-07321332/ритонавір” у разі позитивних результатів їхніх клінічних випробувань та реєстрації препаратів у США та ЄС.

17 грудня Міністерство охорони здоров'я підписало угоду на закупівлю препарату "Молнупіравір", який використовується для лікування COVID-19. Планують закупити 300 тисяч курсів "Молнупіравіру".

Американські фармацевтичні гіганти Merck та Pfizer оголосили про обнадійливі результати для пероральних препаратів проти коронавірусу, що може відкрити новий розділ у боротьбі з пандемією. "Молнупіравір" компанії Merck вже був схвалений у Сполученому Королівстві, де органи охорони здоров'я дали "зелене світло" його застосуванню у пацієнтів з ризиком розвитку серйозної форми захворювання, таких як люди похилого віку, люди з ожирінням або хворі на діабет. Органи охорони здоров'я США та ЄС також терміново розглядають препарат.

Українські Національні Новини

Новини Світу