frantsiya-pidpisala-z-oae-megakontrakt-na-80-viyskovikh-litakiv-rafale

Франція підписала з ОАЕ мегаконтракт на 80 винищувачів Rafale

 • 17040 переглядiв

КИЇВ. 3 грудня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон оголосив про підписання з Об'єднаними Арабськими Еміратами в п'ятницю мегаконтракту на постачання озброєнь, зокрема на продаж 80 військових літаків Rafale французького виробництва, пише УНН.

Цитата:

"Угодою з Об'єднаними Арабськими Еміратами ми здійснюємо продаж 80 літаків Rafale і 12 вертольотів Caracal. Ми... діємо разом для нашої безпеки. Щоб розвивати технології завтрашнього дня, підтримати наших далекоглядних підприємців, зробити стрибок у космос: з Об'єднаними Арабськими Еміратами ми вступаємо у велике інвестиційне партнерство з багатьма гравцями з обох сторін", - написав Макрон у Twitter.

Деталі

Як зазначають західні ЗМІ, йдеться про контракт на 16 мільярдів євро (18 мільярдів доларів).

Міністерство оборони Франції заявило, що ця угода є найбільшим контрактом на експорт зброї для країни.

Виробник Dassault Aviation повідомив, що ОАЕ купують модернізовану версію багатоцільового бойового літака F4. Це зробить ВПС ОАЕ першим користувачем Rafale F4 за межами Франції, йдеться в повідомленні компанії.

Додамо

Угода дає шанс оборонній промисловості Франції після розірвання контракту Австралією на покупку 12 французьких підводних човнів на суму 66 мільярдів доларів.

Українські Національні Новини

Новини Світу