frantsiya-obmezhit-vyizd-iz-velikoyi-britaniyi-cherez-shtam-omikron

Франція обмежить в'їзд із Великої Британії через штам "Омікрон"

 • 15500 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Франція обмежить поїздки до Великої Британії і назад з вихідних, щоб уповільнити поширення варіанту коронавірусу Omicron, який спровокував сплеск випадків зараження в Сполученому Королівстві. Про це заявили у французькому уряді, пише УНН з посиланням на AFP.

Деталі

З опівночі суботи (23:00 за Гринвічем в п'ятницю) буде діяти "вимога мати істотну причину для поїздки до Великої Британії або з неї, як для нещеплених, так і для вакцинованих. Люди не зможуть подорожувати з туристичних або професійних причин", йдеться в заяві уряду Франції.

"Зіткнувшись з надзвичайно швидким поширенням варіанту Omicron у Великій Британії, уряд вирішив відновити необхідність в наявності важливої причини для поїздок з і до Великої Британії", - йдеться в заяві.

Також там сказано, що громадяни Франції і громадяни ЄС все ще можуть повернутися до Франції з Великої Британії.

"Ми введемо в дію систему контролю, значно жорсткішу, ніж та, що у нас вже є", - сказав BFMTV офіційний представник уряду Франції Габріель Атталь.

Атталь додав, що ця політика була спрямована на уповільнення появи випадків зараження Omicron у Франції і щоб дати час французькій кампанії ревакцинації.

Окрім того, мандрівникам, що повертаються, буде потрібно негативний результат тесту на COVID-19, отриманий менше ніж 24 годин тому, а після повернення до Франції буде карантин.

"Люди (які повертаються) повинні будуть зареєструватися в додатку і будуть змушені самоізолюватися в обраному ними місці протягом семи днів,.. але цей термін може бути скорочений до 48 годин у разі негативного результату тесту, зробленому у Франції", - сказав він.

Доповнення

У середу у Великій Британії було зареєстровано 78 610 лабораторно підтверджених випадків захворювання COVID-19, при цьому вчені прогнозують ще більш високі показники, оскільки вважається, що Omicron буде поширюватися набагато швидше, ніж переважаючий наразі варіант Delta.

Українські Національні Новини

Новини Світу