fraktsiya-opozitsiynogo-bloku-pokinula-zal-verkhovnoyi-radi

Фракція Опозиційного блоку покинула зал Верховної Ради

 • 3724 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Фракція "Опозиційного блоку" залишила сесійну залу через прийняття парламентом законопроекту про перехід парафій в іншу церкву. Про це політики сказали з трибуни. Крім того, "Оппоблок" планує звернутися до Конституційного суду з проханням перевірити процедуру прийняття законопроекту, повідомляє УНН.

"Через те, що законопроект може спровокувати громадянський конфлікт, ми всією фракцією залишаємо зал", - повідомив "оппоблоковец" Олександр Долженков. За словами депутата більшість його колег навіть не знали, за що голосують.

"Автономність релігійної громади - внутрішня справа Церкви. Це цілеспрямована акція проти канонічної Української Православної Церкви. Порушений Регламент, проігноровано заяву нашої фракції. Під час голосування були випадки неперсонального голосування; головуючий не мав права ставити цей законопроект на голосування в цілому в той час, коли наша фракція мала зауваження до нього. Тому ми будемо звертатися до Конституційного суду, щоб визнати проголосований законопроект антиконституційним, оскільки він може спр воціровать громадянський конфлікт ", - заявив народний депутат.

Голова фракції Вадим Новинський підкреслив, що для винесення законопроекту до сесійної зали не було жодних законних підстав і висновків науково-експертного управління. Чи не збирався з цього питання і Рада Церков України.

"Пропоновані зміни суперечать положенням Конституції України, Європейської Конвенції з прав людини, що діють статутів релігійних громад, створюють перешкоди для релігійної діяльності, розколюють суспільство і приведуть до корупції", - зазначає Вадим Новинський.

На його думку, суть законопроекту - узаконити рейдерство храмів і майна канонічної УПЦ і під тиском силовиків і місцевої влади забезпечити масовий перехід парафій в нову ПЦУ.

Вадим Новинський також закликав правоохоронні органи та представників органів місцевого самоврядування не виконувати злочинні накази, не втручатися в діяльність релігійних організацій і не закривати очі на порушення закону.

"Ми будемо всіма законними способами захищати права і свободи громадян України. Опозиційний блок наполягає на дотриманні Регламенту ВР під час розгляду законопроекту, а також на включення поправок нашої команди! Закликаю всіх народних депутатів не допомагати Петру Порошенко в його передвиборній кампанії, не підтримувати цей законопроект! наслідки будуть критичними для суспільства і приведуть до збільшення напруги ", - заявив депутат.

Також фракція Опозиційного блоку звернеться до Конституційного суду для визнання законопроекту Віктора Єленського №41 28-д неконституційним. "Стаття 35 Конституції України гарантує свободу віросповідання, але ці непрофесійні циніки нівелювали поняття законності. Коаліція проявила себе, як в 2014 році, підтримуючи президента в піарі", - зазначив народний депутат. Дана інформація була розміщена на сторінці фракції в Facebook.

Українські Національні Новини

Політика