finlyandiya-i-shvetsiya-podali-zayavki-na-vstup-do-nato

Фінляндія і Швеція подали заявки на вступ до НАТО

 • 223953 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Фінляндія і Швеція офіційно подали заявки на вступ у НАТО. Велася відповідна трансляція зі штаб-квартири Альянсу, де документи отримав Генсек НАТО Єнс Столтенберг, пише УНН.

Деталі

"Історичний день. Сьогодні Фінляндія та Швеція передають Генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу листи, у яких висловлюється зацікавленість їхніх країн у поданні заявки на членство в НАТО", - йдеться у повідомленні місії Фінляндії при НАТО у Twitter.

Журналісти західних ЗМІ почали поширювати у Twitter фото історичного моменту.

"Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг приймає заявки від Фінляндії та Швеції. Норвежець каже, що треба зважати на всі побоювання (Ердоган), але натякає на швидкий початок процесу. Він називає це "історичним моментом" та можливістю, якою потрібно скористатися", - написав зокрема Маттіас Колб з Süddeutsche Zeitung.

Як вказує журналіст Радіо Свобода Рікард Йозвяк, "Північноатлантична рада пізніше сьогодні (з дозволу Туреччини) дасть "зелене світло" на процес приєднання, який триватиме +/- 2 тижні, потім - підписання протоколу та, нарешті, ратифікація в 30 країнах".

Доповнення

Обидві країни прагнуть приєднатися до НАТО після того, як напад росії на Україну викликав нові побоювання щодо безпеки у регіоні. США та інші лідери Альянсу висловили підтримку вступу Фінляндії та Швеції до військового союзу.

A historic day.

Today, Finland and Sweden hand in letters expressing their countries’ interest to apply for #NATO membership to SG @jensstoltenberg. ⁰#FinlandNATO pic.twitter.com/5atdSykRmJ

— Finland at NATO (@FinMissionNATO) May 18, 2022

For @nato Secretary General @jensstoltenberg receives the applications by #Finland and #Sweden. The Norwegian says that all concerns must be considered (#Erdogan) but hints at swift start of process. He calls it a “historic moment” and opportunity that needs to be seized #nato32 pic.twitter.com/TSJeYfbVVr

— Matthias Kolb (@matikolb) May 18, 2022

A historic moment #NATO #Finland #Sweden pic.twitter.com/8jOu526P2C

— Eirini Zarkadoula (@ezarkadoula) May 18, 2022

Українські Національні Новини

Новини Світу