facebook-zablokuvav-akaunti-ultrapravikh-aktivistiv-u-ssha

Facebook заблокував акаунти ультраправих активістів у США

 • 11050 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. Соціальна мережа Facebook заблокувала облікові записи американського діяча, лідера радикальної організації "Нація ісламу" Луїса Фаррахана, американського ведучого радіо-шоу, теоретика-конспіролога Алекса Джонса і ще кількох ультраправих активістів. Про це УНН повідомляє з посиланням на Голос Америки.

Керівництво соцмережі заявило, що ці особи займаються розпалюванням ненависті.

"У Facebook немає місця людям і організаціям, які поширюють ненависть... незалежно від ідеології", - йдеться в заяві прес-секретаря компанії.

Компанія не уточнила, які саме публікації стали причиною блокування. Алекс Джонс став відомим завдяки теорії, згідно з якою за терористичною атакою 11 вересня 2001 року стояла американська влада. Окрім того, він є автором теорії про постановочний характер масової стрілянини в школі Сенді-Хук.

Джонс з роздратуванням відреагував на дії Facebook, звинувативши соцмережу в "наклепі".

Іншого ультраправого коментатора Пола Джозефа Вотсона соцмережа звинуватила в расизмі і ісламофобії. Вотсон заявив, що не порушував правил Facebook.

Фаррахана, ветерана націоналістичного афроамериканського угруповання "Нація ісламу", давно звинувачують в антисемітизмі і афроамериканському сепаратизмі. Він ніяк не відреагував на дії Facebook.

Соцмережа заблокувала ще кількох відомих ультраправих активістів. Серед них - Пол Нелен, Лора Лумер і Майло Яннопулос.

Нагадаємо, Facebook видалила небажані публікації після терактів на Шрі-Ланці.

Українські Національні Новини

Новини Світу