evakuatsiya-z-mariupolya-chas-mistse-zboru-ta-marshrut

Евакуація з Маріуполя: міськрада повідомила час, місце збору та маршрут

 • 94009 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Евакуація з Маріуполя до Запоріжжя розпочнеться сьогодні о 14:00. Про це повідомляє Маріупольська міська рада, інформує УНН.

Цитата

"Сьогодні о 14:00 розпочинається евакуація з Маріуполя до Запоріжжя. Визначено точку збору та посадки людей в автобуси – вулиця Таганрозька навпроти Пивзаводу", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Повідомили про подальшу додаткову посадку людей у ​​двох локаціях:

· Проспект Перемоги, 1 біля заводоуправління Азовсталі

· Бульвар Шевченка на кільці біля Порт-Сіті.

Маршрут руху колони: Маріуполь – Мангуш – Бердянськ – Токмак – Оріхів – Запоріжжя.

"Рідні маріупольці, за ці довгі та неймовірно важкі дні ви виживали у нелюдських умовах. Ви перебували в інформаційному вакуумі без доступу до будь-якої інформації. Ви могли почути різне. Але я хочу, щоб ви знали головне – на вас чекають у Запоріжжі. Там безпечно. Не бійтеся та евакуюйтесь у Запоріжжі, де ви отримаєте всю необхідну допомогу – продукти харчування, медикаменти, предмети першої необхідності, а головне – ви будете в безпеці", - сказав міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

За його словами, вже 200 тисяч маріупольців змогли виїхати із міста.

"І звертаюся до маріупольців, які вже виїхали і сьогодні перебувають у безпеці. Якщо у вас залишилися родичі у Маріуполі, намагайтеся зв'язатися з ними всіма способами. Телефонуйте, пишіть і кажіть, що є можливість виїхати до Запоріжжя, де безпечно", - повідомив Бойченко.

Доповнення

Віцепрем'єр-міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що сьогодні, 20 квітня, запланували гуманітарний коридор для евакуації з Маріуполя до Запоріжжя.

Після цієї інформації Бойченко заявив, що треба ще попрацювати, щоб "зелений коридор" з Маріуполя відбувся.

Додамо

У Маріуполі окупанти погрожують розстрілювати всіх мешканців без білих пов'язок.

Українські Національні Новини

Суспільство