evakuatsiya-ukrayintsiv-z-laynera-diamond-princess-poki-ne-planuyetsya-posolstvo

Евакуація українців з лайнера Diamond Princess поки не планується – посольство

 • 31945 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. З круїзного лайнера Diamond Princess, що перебуває на карантині в порту японського міста Йокогама наразі евакуюють пасажирів з декількох країн, у той час як про евакуацію українців, серед яких всі є членами екіпажу судна, наразі не йдеться. Про це кореспонденту УНН повідомили у консульському відділі посольства України в Японії.

Так, у посольстві повідомили, що говорити про загальну евакуацію ще зарано, адже на лайнері перебувають більше півсотні країн-представників, а про евакуацію заявили близько 5 країн.

"На лайнері перебувають десь більше 50 країн-представників, про евакуацію заявили від сили 5. Тобто казати, що 5 – це багато, то є некоректно. Я не можу дати відповідь щодо планів евакуації, тому що консул не вирішує такі питання, як евакуація громадян України. Наразі такої інформації в мене немає", - повідомили у консульському відділі.

У посольстві також зазначають, що для рішення про евакуацію мають бути серйозні підстави, у той час, як наразі ситуація перебуває під контролем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епідемія коронавірусу: кількість випадків зараження та смертей у світі починає зменшуватись.

"Ви ж самі прекрасно розумієте, що евакуювати громадян - не просто акція. Це дійсно має бути якесь серйозне рішення, але для того, щоб приймати таке рішення, очевидно повинні бути серйозні підстави. І тут треба питати, чи є такі підстави. Наразі, в принципі, ситуація перебуває під контролем. Те, що там є країни, які можуть дозволити собі евакуювати своїх громадян – окей. Вони це роблять. Наші громадяни не є пасажирами - евакуюються зараз пасажири. Від 19 (лютого – ред.) лише починається процес висадки пасажирів. Цей процес буде тривати декілька днів. Аналізи, результати – це все вимагає часу", - додають у посольстві.

Тож, на даний момент невідомо, як ситуація буде складатись з персоналом лайнеру та чи буде в них карантин.

"Потім будуть працювати із командою. Громадяни України - всі є членами команди екіпажу лайнера. Тому я думаю, що їх забезпечать всім необхідним, спочатку їх перевірять. Можливо у них буде карантин, скільки часу він буде тривати, наразі, боюся, вам ніхто не скаже точно. Це буде залежати від індивідуальних випадків", - резюмували у консульському відділі.

Раніше в УНН повідомлялося, що Сполучені Штати почали евакуацію своїх громадян з лайнера.

Пізніше у 44 з 400 евакуйованих громадян США з лайнера Diamond Princess виявили коронавірус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість випадків зараження коронавірусом у Китаї перевалила за 70 тисяч.

Серед країн, які евакуюють своїх громадян, крім США, вже виступили Італія, Канада, Гонконг та інші.

Поруч з цим, уряд України планує евакуювати українців з материкового Китаю цього тижня. Зокрема, для ізоляції евакуйованих з Китаю українців готується 4 об’єкти. У свою чергу, Кабмін розрахує вплив коронавірусу на українську економіку.

Тим часом, серед пасажирів круїзного лайнера Diamond Princess в Японії хвороба продовжує ширитись. Як результат, в ніч на неділю було зафіксовано 70 нових випадків зараження коронавірусом на лайнері. У свою чергу, у Японії заявили, що шляхи зараження в країні стало неможливо відстежувати.

Українські Національні Новини

Суспільство