energosistema-povertayetsya-do-normalnoyi-roboti-pislya-raketnoyi-ataki-defitsitu-nemaye-ukrenergo

Енергосистема повертається до нормальної роботи після ракетної атаки, дефіциту немає - Укренерго

 • 756096 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Енергосистема України повертається до нормальної роботи після ракетної атаки рф, дефіциту потжності немає, повідомили в НЕК "Укренерго", пише УНН.

Цитата

"Під час ранкової ракетної атаки росіян диспетчерський центр «Укренерго» застосовував превентивні відключення для мінімізації можливих наслідків атаки. Наразі енергосистема повертається до нормальної роботи", - вказали у компанії.

Деталі

За даними Укренерго, ситуація на 18 лютого наступна:

  • Споживання значно нижче, ніж у п’ятницю, що характерно для вихідного дня.
  • Дефіцит потужності в енергосистемі був відсутній упродовж всього робочого тижня і наразі не прогнозується.
  • Генерація: після ранкової атаки електростанції повертаються до нормальної роботи, їх потужності достатньо для покриття споживання у повному обсязі. Імпорт електроенергії зі Словаччини сьогодні незначний, що є звичайним явищем при достатності власної генерації та стабілізації електропостачання в країні.
  • Обмеження: ліміти споживання до областей не доводились через відсутність дефіциту в потужності в енергосистемі. Водночас у разі зміни ситуації та при зростанні споживання можливе застосування відключень. Заміри фактичного споживання у вихідні дні не проводяться. В Одесі все ще діють мережеві обмеження, викликані значним пошкодженням енергетичної інфраструктури. Тому для уникнення перевантаження обладнання застосовуються графіки погодинних відключень. Вчора у Київські області через мережеві обмеження у певні години застосовувалось обмеження споживання.
  • Ремонти: ремонтні бригади «Укренерго» посилено працюють над усуненням мережевих обмежень на Одещині, які викликані значними пошкодженнями основного обладнання підстанцій, які неодноразово були атаковані ракетами та дронами росіян. Також тривають аварійно-відновлювальні роботи на всіх інших пошкоджених об’єктах магістральних мереж «Укренерго». 

Доповнення

По Україні була оголошена повітряна тривога. Повідомлялося про пуски ворожих ракет по Україні, які зокрема рухалися у західному напрямку. Згодом у Хмельницькому прозвучали два вибухи

рф випустила по Україні чотири "Калібри" з Чорного моря, дві російські ракети збили.

Українські Національні Новини

Економіка