elektropostachannya-povernulosya-mayzhe-u-4-tisyachi-naselenikh-punktiv-shmigal

Електропостачання повернули майже у 4 тисячі населених пунктів – Шмигаль

 • 140327 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Після масованої ракетної атаки на Україну електропостачання відновили майже для чотирьох тисяч населених пунктів та мільйонів споживачів. Про це в Telegram повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, інформує УНН.

Цитата

"Електропостачання відновлено вже для майже 4-х тисяч населених пунктів та мільйонів споживачів. Україна була готова до того, що росія спробує знищити важливі інфраструктурні об’єкти – розроблялися різні сценарії реагування", – написав Шмигаль.

Деталі

За словами прем'єр-міністра, зараз українська енергосистема функціонує у нормальному режимі. Він зазначив, що Україна не просила в європейських сусідах аварійну допомогу. Дефіциту потужностей немає, ремонтні роботи тривають.

Додамо

Шмигаль закликав українців з розумінням ставитися до віялових вимкнень.

"Усі мають бути готові до тимчасових перебоїв з електроенергією. Там, де це необхідно, для уникнення перевантаження енергетичних мереж вимикається світло за графіком", – повідомив прем'єр-міністр.

Нагадаємо

Європейський інвестиційний банк переказав Україні додаткові 550 млн євро, які спрямують на ремонт пошкодженої від ракетних ударів енергетичної інфраструктури.

За даними Генштабу, 11 жовтня армія рф випустила по Україні 84 ракети та 24 безпілотники. Українська ППО знищила 56 цілей.

Українські Національні Новини

Суспільство