eksperti-vooz-zavtra-rozglyanut-pitannya-pro-bezpeku-vaktsini-astrazeneca

Експерти ВООЗ завтра розглянуть питання про безпеку вакцини AstraZeneca

 • 18396 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я у вівторок повинні зустрітися для розгляду питання про безпеку вакцини AstraZeneca від коронавірусу. Про це на брифінгу в понеділок заявив гендиректор ВООЗ Тедрос Гебреесус, передає УНН.

Цитата:

"Консультативний комітет ВООЗ з безпеки вакцин вивчає наявні дані, знаходиться в тісному контакті з Європейським агентством з лікарських засобів і проведе зустріч завтра", - заявив Гебреесус.

Деталі

Глава ВООЗ зауважив, що з останньої пресконференції в п'ятницю ще кілька країн призупинили використання вакцин AstraZeneca в якості запобіжного заходу після повідомлень про побічні ефекти, пов'язані з тромбами, у людей, які отримали вакцину з двох доз, вироблених в Європі.

"Це не обов'язково означає, що ці події пов'язані з вакцинацією, але їх розслідування є звичайною практикою, і це показує, що система епіднагляду працює, і що існують ефективні заходи контролю", - заявив гендиректор організації.

Що було раніше

На сьогодні щонайменше 12 країн призупинили щеплення свого населення від COVID-19 препаратом AstraZeneca через випадки утворення тромбів після застосування вакцини.

Зокрема, вакцинацію призупинили Данія, Норвегія, Ісландія, Італія і Австрія, Естонія, Латвія, Литва, Румунія і Болгарія, Люксембург і Таїланд. Італія і Австрія припинили використання певних партій препарату в якості запобіжного заходу.

У самій компанії в неділю опублікували заяву, в якій запевнили в безпеці своєї вакцини.

Варто відзначити, що в Міністерстві охорони здоров'я України сьогодні повідомили, що побічні ефекти при вакцинації від COVID-19 вакциною AstraZeneca (Covishield) виявляються тільки в 0,8% випадків, важких випадків не зафіксовано. При цьому перше щеплення проти коронавируса знижує ймовірність зараження на 65%.

Крім того, сьогодні МОЗ нагадав, що Європейська медична асоціація (EMA) не підтвердила інформацію про те, що вакцина AstraZeneca (Covishield) викликає серйозні наслідки у вигляді тромбозу.

Українські Національні Новини

Суспільство