eks-golova-zovnishnoyi-rozvidki-rozpoviv-pro-golovnu-problemu-v-realizatsiyi-minskikh-ugod

Екс-голова зовнішньої розвідки розповів про головну проблему в реалізації мінських угод

 • 29747 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України генерал Віктор Гвоздь заявив, що головна проблема в реалізації мінських угод полягає у спробах РФ змусити Україну прийняти російський підхід до їх виконання, що насправді означає "заморожування" конфлікту на Донбасі. Про це він заявив в інтерв'ю Jutarnji list, передає УНН

"Головна проблема в реалізації мінських угод – спроби Росії змусити Україну прийняти російський підхід до їх виконання, що насправді означає "заморожування" конфлікту на Донбасі. Суть такого підходу в тому, що Україна виконує політичну частину мирного плану до того, як Росія виконає свої зобов'язання", - заявив В.Гвоздь.

На думку В.Гвоздя, згода України на пропозицію Росії дасть РФ можливість зберегти окуповані території і зберегти владу в ОРДЛО. Крім того, як показує досвід Придністров'я, Абхазії і Південної Осетії, Путін ні за що не виведе свої війська з території, яку контролює, а залишить їх під виглядом "місцевих повстанців", миротворчих сил або російських військових баз.

Нагадаємо, раніше політолог Тарас Чорновіл заявив, що Російська Федерація може передати Україні військову техніку і флот з окупованого Криму разом із використаним озброєнням на Донбасі для майбутніх провокацій.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП