eks-glava-navchalno-vidnovlyuvalnogo-tsentru-utog-rozpoviv-pro-skhemi-fiktivno-pratsevlashtuvannya-lyudey-z-invalidnistyu

Екс-глава навчально-відновлювального центру УТОГ розповів про схеми фіктивно працевлаштування людей з інвалідністю

 • 7200 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Представники всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю "Українське товариство глухих" (УТОГ) беруть участь в схемах по фіктивному працевлаштуванню людей з інвалідністю. Про це розповів колишній керівник підприємства "Навчально-відновлювальний центр УТОГ" (Київ, Пуща-Водиця) Юрій Анісімов в інтерв'ю delo.ua.

За його словами, вимоги законодавства про квоти на працевлаштування людей з інвалідністю використовуються окремими представниками УТОГ для маніпуляцій.

"Припустимо, мені потрібно, щоб у мене було 50 осіб з інвалідністю, їх треба десь знайти. І в УТОГ і УТОС уже є налагоджені схеми щодо заповнення цих "квот". У підсумку ми приходимо до ситуації, коли з цих 50 людей є 15 "запрошених", які просто принесли свої трудові книжки та інші документи у відділ кадрів, але фактично там не працюють ", - розповів Юрій Анісімов.

При цьому, за його словами, таким людям щомісяця нараховується зарплата.

"На сленгу ці люди називаються" мертві душі ". Начебто ніхто і не забороняє це робити, але робити цього ж не можна категорично ", - зазначив він.

Юрій Анісімов також пояснив, чому років не ремонтуються гуртожитку УТОГ, на що регулярно скаржаться члени організації.

За його словами, після того, як підприємства УТОГ почали передавати гуртожитки на баланс центрального прославлянню організації, їх жителі фактично стали заручниками системи.

"Центральне управління не хоче давати грошей на ремонт і утримання гуртожитку, мешканці починають довбати підприємство. А вони кажуть, що гуртожиток до них вже не має відношення і всі питання до "центру". І виходить підвішена ситуація. Їм потрібні заручники - якщо вони підуть, то працювати буде просто нікому. Ось вони тримають людей, а багатьом просто і нікуди більше йти ", - обурюється Юрій Анісімов.

Він підкреслив, що не дивлячись на звернення в правоохоронні органи, припинити порушення з боку керівників УТОГ не вдається.

"Ми зверталися туди свого часу. Там аферистів усіх знають. Коли вони виїхали на місце, нікого не могли застати, все у відрядженні. Неможливо вловити (колишнього главу УТОГ Юрія) Максименко, (чинного главу УТОГ Ірину) Чепчина та інших ", - зазначив він.

Українські Національні Новини

Економіка