eks-direktor-stolichnogo-kp-pide-pid-sud-za-privlasnennya-2-5-mln-grn

Екс-директор столичного КП піде під суд за привласнення 2,5 млн грн

 • 12288 переглядiв

КИЇВ. 4 линя. УНН. Столичною прокуратурою завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно екс-директора одного зі столичних комунальних підприємств. Про це повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва, передає УНН.

Колишній чиновник, як зазначається, упродовж 2006-2007 років перевів на рахунки фіктивних підприємств близько 2,5 млн гривень за надання ними юридичних послуг, а саме представлення інтересів комунального підприємства у судах різних інстанцій. Однак фактично договірних відносин не існувало, а грошові кошти були привласнені чиновником, додали у прокуратурі.

Майже 9 років з часу встановлення обставин цього злочину посадовець переховувався від правоохоронних органів. Проте правоохоронцям вдалося встановити його місцезнаходження та затримати, зазначили у відомстві.

За результатами досудового розслідування зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Наразі обвинувальний акт скеровано до Оболонського районного суду для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, керівників комунального підприємства в Ужгороді судитимуть за привласнення понад 2 млн грн.

Українські Національні Новини

Київ