ekonomichniy-pasport-ukrayintsya-zakonoproekti-planuyut-rozglyanuti-u-radi-na-pershomu-plenarnomu-tizhni-2022-roku

Економічний паспорт українця: законопроекти планують розглянути у Раді на першому пленарному тижні 2022 року

 • 17752 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Законопроекти про економічний паспорт українця планують розглянути у Верховній Раді на першому пленарному тижні 2022 року. Про це повідомив народний депутат від "Слуги народу", голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у своєму Telegram, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Проекти Президента про економічний паспорт українця (№ 6394 (базовий) та № 6396 (зміни до ПК) зайшли до Комітету. Тягнути не будемо. Плануємо вже на перший пленарний тиждень нового року розгляд у залі ВР", - написав Гетманцев.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський під час виступу в парламенті минулого тижня пообіцяв до 10 грудня внести до парламенту законопроект про економічний паспорт українців.

Відповідно до законопроекту, всі кошти, плата за використання наших українських надр, будуть накопичуватися на персональних рахунках дітей громадян України, сказав Глава держави.

6 грудня Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект про економічний паспорт українця і три пов'язані документи.

Проект закону передбачає створення Фонду майбутніх поколінь. Згідно з документом, Фонд матиме на меті накопичення державних внесків на користь його учасників з подальшим інвестуванням активів та здійснення виплат його учасникам.

Як повідомляють в ОП, активи учасників Фонду будуть формуватися з внесків з бюджетних коштів, що надійшли від сплати ренти за користування надрами для видобування корисних копалин, та інвестиційного доходу від розміщення та інвестування коштів учасників Фонду.

Державні внески здійснюватимуться щорічно на кожного учасника Фонду до досягнення ним 18 років.

Українські Національні Новини

Політика