doviryay-dilam-sud-dozvoliv-komandi-trukhanova-buduvati-skandalniy-zhk-na-mistsi-tenisnikh-kortiv

"Довіряй ділам": суд дозволив команді Труханова будувати скандальний ЖК на місці тенісних кортів

 • 35995 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. П'ятий апеляційний адмінсуд відмовив у задоволенні скарги прокуратури і залишив у силі рішення суду першої інстанції, дозволивши подальше будівництво ЖК "Лідерсівський", який будується в історичному центрі Одесі. Рішення суду було відповіддю на звернення прокуратури Одеси, поданого 17 травня, і що містило вимогу скасувати дозвіл Одеського окружного адмінсуду на будівництво цього об'єкта, повідомляє УНН.

Деталі 

Замовники проекту - компанії "Спорт-Сервіс" та "Лідер-Парк", яких пов'язують з депутатом Одеської міськради Андрієм Кисловським, якому належить дельфінарій "Немо" і який входить до партії мера міста Геннадія Труханова "Довіряй ділам".

Партнером Кисловського є віце-мер Одеси Михайло Кучук, відповідальний за будівництво в місті, чиєю декларацією днями зацікавилося НАЗК

Згідно з офіційними документами, на місці будівництва повинен з'явитися готель з центром обслуговування туристів і спортивним клубом, пунктом надання першої медичної допомоги і реабілітаційним центром.

Згідно з генпланом, такого виду споруди на цій ділянці і дозволені. Тому, як зазначають спостерігачі, рішення суду на цьому тлі виглядає логічним. Однак, насправді тут фактично будується житловий комплекс "Лідерсівський" (за назвою Лідерсівського бульвару). Це підтверджує інформація на численних інтернет-ресурсах, що займаються рекламою і торгівлею нерухомістю. Разом з цим порушено не тільки цільове призначення, а й допустиму висотність: замість семиповерхового будинку будується восьмиповерховий.

З огляду на, що ділянка забудови знаходиться на місці тенісних кортів і в межах історичного ареалу та паркової зони, будівництво ЖК викликало суспільний резонанс.

Згідно з даними агентств нерухомості, в новому ЖК буде 216 квартир площею від 34 до 101 кв. м. Термін здачі - третій квартал 2022 року.

Доповнення

Експерти вважають, що Труханов запам'ятається одеситам комерційною забудовою міста і клубами. Самі ж одесити вказують, що за Труханова Одеса перетворилася на руїни. 

Українські Національні Новини

Економіка