dosyazhnist-rezhimu-tishi-na-donbasi-ye-skladnoyu-ale-realnoyu-mzs-nimechchini

Досяжність "режиму тиші" на Донбасі є складною, але реальною – МЗС Німеччини

 • 11164 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Досягти дотримання режиму тиші на Донбасі, як це передбачено "мінськими домовленостями", складно, але реально. Про це заявив федеральний міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас під час спільного брифінгу з головою МЗС України Дмитром Кулебою, передає УНН.

"Ми зустрічались у "нормандському форматі", у формі відеоконференції, і були одностайними у тому, що реалізація домовленостей, які були досягнуті у грудні в Парижі, повинні бути реалізовані. Ми хочемо допомогти вам, підтримати вас, разом з Україною досягти миру на сході України, а також маємо досягти "режиму тиші", як це передбачено у "мінських домовленостях", який буде дотримуватись. У деталях це звичайно дуже складно, і ми це знаємо, але це є реально", - сказав міністр.

Він наголосив, що слід "починати там, де є можливими конструктивні кроки": зокрема - щодо захисту цивільного населення та відкриття нових КПВВ.

"Прагматично діяти можливо - Україна показала це у процесі розмінування. Цей процес треба продовжувати. І також висновки зустрічі у Парижі потребують компромісів від усіх", - додав Маас.

Нагадаємо, раніше сьогодні українська делегація під час зустрічі з міністром оборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер повідомила про реальний стан справ на Донбасі, навівши докази

Українські Національні Новини

Політика