dostupne-zhitlo-scho-chekaye-ukrayintsiv-u-noviy-programi

Доступне житло: що чекає українців у новій програмі

 • 18552 переглядiв

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Відповідно до внесених в програму "Доступне житло" змін, її учасники зможуть самостійно обирати квартиру і банк, в якому будуть обслуговуватись. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко у Facebook, передає УНН.

"Ми забезпечуємо 30% компенсації придбання доступного житла від держави або місцевих бюджетів та 50% компенсації для внутрішньо-переселених осіб і учасників АТО. Запроваджуємо можливість для учасників програми придбати вже готове житло від забудовника. Знижуємо необхідний рівень середньомісячного доходу для сім’ї, яка потребує поліпшення житлових умов, з 5-ти до 3-х розмірів середньомісячної заробітної плати у підрахунку на одну особу відповідно до регіону. Та, найголовніше – впроваджуємо прозоре інформування, через сайт Держмолодьжитла про учасників програми та тих, хто отримує державну підтримку", - зазначив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінрегіон: у 2018 році на житло соціально незахищеним громадянам виділено 100 млн грн

Відповідно до внесених змін, учасники програми зможуть самостійно вибирати майбутнє житло – в тому числі готове від забудовника, а також банк, в якому будуть обслуговуватись. Крім того, Зубко пообіцяв неупереджений розподіл коштів між регіонами – пропорційно кількості населення, спрощення та полегшення доступу до державного кредитування. Крім того, відтепер, згідно з новими правилами, буде діяти заборона на відчуження житла протягом 3-х років після придбання за пільговими програмами. Також обмежена вартість 1 м квадратного – вона не має перевищувати граничну (опосередковану, помножену на коефіцієнт для відповідного регіону).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2018 році на забезпечення молоді житлом виділено 30 млн грн

Нагадаємо, сьогодні, 10 жовтня, на засіданні уряду була прийнята  постанова щодо Порядку забезпечення громадян доступним житлом та Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла.

Українські Національні Новини

Економіка