donechchina-vorog-zastosuvav-tochku-u-vlada-zaklikaye-evakuyuvatisya

Донеччина: ворог застосував "Точку-У", влада закликає евакуюватися

 • 522957 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Поліція повідомляє, що на Донеччині за добу окупанти обстріляли 22 населених пункти - у хід йшло все від авіації і "Точки-У" до артилерії, є чергова жертва серед мирного населення. Голова Донецької ОВА Павло Кириленко каже, що активні бойові дії ще триватимуть і наголосив на важливості евакуації, інформує УНН.

Цитата

"На Донеччині за добу окупанти обстріляли 22 населених пункти. Внаслідок російських ударів загинув мирний житель, ще 8 поранені", - повідомили у поліції Донеччини.

"Ворог обстрілював мирне населення з авіації, ракетних комплексів, зокрема "Точки-У", реактивних систем залпового вогню "Град" танків, важкої артилерії", - вказали у поліції.

Деталі

За даними правоохоронців, руйнувань зазнали ще щонайменше 30 цивільних об’єктів – житлові будинки, школа, санаторій, заводи, зерновий склад, садове товариство, комунальна та залізнична інфраструктура. "Росіяни вдарили по таких населених пунктах - Маріуполь, Авдіївка, Краматорськ, Святогірськ, Лиман, Мар’їнка, Добропілля, Білозерське, Залізне, Нью-Йорк, Майдан, Озерне, Некременне, Ласточкине, Трипілля, Солодке, Привілля, Троїцьке, Пискунівка, Вільне Поле, Шуми, Луганське", - зазначили у поліції.

Як повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко, 27 будинків тільки в одному невеличкому селищі Ласточкине Очеретинської громади пошкодили росіяни вчорашніми обстрілами. Три з цих будинків зазнали прямого влучання снарядів.

Також, з його слів, два освітні заклади в центрі Донеччини потрапили вчора під російський обстріл: гімназія у Добропіллі та професійно-гірничий ліцей у Білозерському. Від початку широкомасштабного вторгнення загарбники, з його слів, уже пошкодили або знищили на Донеччині, з урахуванням Маріуполя та Волновахи, щонайменше 300 освітніх закладів: 143 школи, 127 дитсадків, 16 закладів професійно-технічної освіти та 14 закладів вищої освіти.

Поліцейські за новими фактами ворожих обстрілів відкрили кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

"Постійно продовжуємо евакуацію мешканців громади та підтримуємо умови для життя тих, хто досі залишається на місці. Активні бойові дії ще триватимуть, тому важливо, щоб якомога більше людей покинули лінію фронту та Донецьку область загалом", - наголосив при цьому Кириленко.

При цьому він зазначив, що в області влада підтримує людей гуманітарною допомогою, за можливості, відновлюються пошкоджені росіянами електромережі, газогони та водогони.

Доповнення

За добу 27 квітня на Луганщині через ворожі обстріли загинули чотири людини, поранено чотирьох, зруйновано 10 будинків в Попасній.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП