dokumenty-v-dii-za-rik-pivtora-vyznaiut-shche-dekilka-stran-kerivnyk-proiektu-pidtrymky-diia

Документи в "Дії", за рік-півтора, визнають ще декілька стран - керівник "Проєкту підтримки Дія"

 • 33920 переглядiв

Через рік-півтора українські документи в "Дії" будуть визнаватися в багатьох європейських країнах, оскільки платформа буде включена в пан’європейську мережу довірчих послуг.

"Дія" буде включена в пан'європейську мережу довірчих послуг, що дасть можливість приймати українські документи в "Дія" в різних країнах Європи. Незважаючи на серйозність підготовки даної можливості, - через рік або півтора документи в "Дії" будуть більш доступні для використання за межами України.

Про це, в ефірі телемарафону, повідомив керівник "Проєкту підтримки Дія" Володимир Брусіловський, передає УНН.

Для прикладу можу привести, що влітку ми возили представників Мінцифри на зустріч, по суті всіх міністрів цифровізації країн Європи. З цієї зустрічі іде дуже цікава перспектива, - "Дія" буде включена в таку пан’європейську мережу довірчих послуг, що дасть можливість, українські документи в "Дії" приймати в умовній Іспанії, Франції або Німеччині. Це робота, яка вимагає дуже серйозної підготовки, але ми сподіваємося, що вже можливо через рік, можливо через півтора, документи в "Дії" будуть працювати не тільки в Україні

 - розповів Брусіловський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спільна українсько-британська платформа TechBridge відкриє додаткове фінансування для українських компаній та стартапів – Федоров

Він також зазначив, що вже зараз існує декілька країн, які визнають "Дію", - одна з них, наприклад, Польща. Крім того, за словами керівника підтримки "Дія", є ще ряд країн, які при якихось життєвих ситуаціях визнають "Дію".

Наприклад оформлення статусу біженця, коли українка з дітьми їде оформлювати статус біженця в Польщі, - на початку була масова історія, коли не було ніяких документів, крім "Дії"

- зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В "Дії" тепер можна отримати англомовну версію деяких документів: що відомо

Ігор Тележніков

Суспільство