do-ukrayinskoyi-dilnitsi-u-moldovi-pidvozyat-lyudey-z-neviznanogo-pridnistrovya

До української дільниці у Молдові підвозять людей з невизнаного Придністров'я

 • 8880 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. До виборчої дільниці у Молдові на голосування підвозять громадян України з невизнаного Придністров'я. Про це повідомило "Радіо Свобода", передає УНН.

Зранку в консульстві України в Бєльці у Молдові спостерігачі помітили підвезення українських громадян із Придністров'я автобусами і маршрутними таксі, пише видання. За інформацією самих голосувальників, їхнім підвезенням займається українська громада в різних містах Придністров'я.

За словами кореспондента, деякі громадяни зізнавалися, що "їм сказали, за кого проголосувати". Наразі вже проголосувало понад 200 громадян.

Також подібна ситуація в країні спостерігалася 24 лютого під час парламентських виборів у Молдові, пише видання. Тоді, за даними кореспондента видання, підвезення організував молдавський олігарх Володимир Плахотнюк, якого вважають другом Президента України Петра Порошенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори президента: найважливіше (трансляція)

Нагадаємо, голосування на виборах президента України на закордонній виборчій дільниці в Австралії уже завершилося, проголосувало лише 7,2% із зареєстрованих там громадян України.

Як повідомляв УНН, у Празі українці вишикувалися у довжелезну чергу, щоб проголосувати за президента України.

Українські Національні Новини

Політика