do-shostoyi-richnitsi-tragichnikh-podiy-v-odesi-2-travnya-vipustili-dokumentalniy-film

До шостої річниці трагічних подій в Одесі 2 травня УІНП оприлюднив документальний фільм

 • 34342 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. “Група 2 травня”, що об’єднує незалежних експертів та небайдужих одеситів, зняла документальний фільм “2 травня. Без міфів”, аби спростувати фейки російської пропаганди. Про це повідомляє УНН з посиланням на Український інститут національної пам'яті.

Щоб нав’язати власну версію трагічних подій в Одесі 2 травня 2014 року, російська пропаганда запустила міф про “одеську Хатинь”, в якому проросійських організаторів заворушень представляють “мучениками”, а українських активістів “радикалами”, йдеться у повідомленні.

Натомість сумна правда виглядає інакше – десятки людей стали жертвами спецоперації російських спецслужб, і навіть тепер, шість років потому, агресор не залишає сім’ї загиблих у спокої і намагається скористатися горем людей, щоб сіяти розбрат та ворожнечу в українському суспільстві, зазначили автори фільму.

Про наступ “русской весны” в Одесі та обставини трагедії у фільмі розповідають безпосередні учасники подій.

За результатами розслідування групи “2 травня”, у Будинку профспілок від отруєння чадним газом і через падіння з висоти загинули близько 40 осіб. Багатьох забарикадованих врятували українські активісти, буквально знімаючи їх з вікон палаючої будівлі.

Нагадаємо, безпеку в Одесі під час заходів 2 травня забезпечать понад 1,5 тис. правоохоронців.

Українські Національні Новини

Суспільство