do-2050-roku-zhiteli-bilshosti-megapolisiv-zitknutsya-iz-rizkim-poteplinnyam

До 2050 року жителі більшості мегаполісів зіткнуться із різким потеплінням

 • 9430 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. 77% найбільших міст світу в найближчі 30 років зіткнуться з різким потеплінням. Про це свідчать результати дослідження Вищої технічної школи Цюріха, опубліковані в науковому виданні Plos One, повідомляє УНН.

"Ми виявили, що 77% міст (з 520 найбільших міст планети, які були досліджені, – ред.), швидше за все, відчують клімат, ближчий до іншого існуючого міста, ніж його власний поточний клімат. Крім того, 22% міст відчуватимуть кліматичні умови, які в даний час не зазнають жодних існуючих великих міст", - зазначили автори дослідження.

Вчені виявили тенденцію, за якою клімат усіх міст, як правило, зміщується в бік субтропіків, а міста з північної півкулі зміщуються до більш теплих умов, у середньому ~ 1000 км на південь (швидкість ~ 20 км/рік), а від тропіків міста переходять до більш посушливих кліматичних умов.

Так, зокрема, клімат Мадрида в 2050 році буде нагадувати клімат Марракеша сьогодні, погодні умови Стокгольму будуть схожі на нинішні в Будапешті, в Лондоні буде, як нині в Барселоні, а в Москві – як у Софії. Клімат Сіетла нагадуватиме нинішній у Сан-Франциско, а Токіо – в Чанші.

Нагадаємо, Україна все частіше стикається із погодними аномаліями, протягом останніх років значно збільшилася періодика нехарактерних для сезону погодних явищ.

Українські Національні Новини

Суспільство