dmitro-spivak-prikhid-ikea-zasluga-klichka-i-signal-inshim-investoram-vkladati-v-ukrayinu

Дмитро Співак: Прихід IKEA - заслуга Кличка і сигнал іншим інвесторам вкладати в Україну

 • 34685 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Дмитро Співак назвав довгоочікуваний прихід в Україну шведської меблевої компанії IKEA заслугою адміністрації Віталія Кличка. Про це телеведучий повідомив в ефірі NewsOne, передає УНН.

"Підписано угоду між IKEA і нашою столицею ... Без інвестиційних нянь в Україні, і про це зараз ніхто не говорить, заходить торговельна мережа IKEA. Хіба це погана новина, коли місцева влада сама домовилися про це без участі уряду Шмигаля і всіх інших?", - сказав Співак.

Він вважає, що рішення IKEA сигналізує про те, що у вищому керівництві КМДА немає корупції. Крім того, на його думку, це сигнал для всього великого бізнесу інвестувати в столицю. "Вона (мережа - ред.) вже якось намагалася заходити в Україну і пішла. Чому? Тому що IKEA не сприймає корупцію як таку. Якщо IKEA заходить в Україну і тут протримається, і ми надамо їй якесь сприяння, це стане сигналом для заходу в Україні та інших мереж", - додав телеведучий.

У зв'язку з цим він закликав керівництво країни не перешкоджати роботі органів місцевого самоврядування, в тому числі в сфері залучення інвестицій, а також боротьби з COVID-19: "Досить їх тероризувати... Є у нас Асоціація міст, очолює її київський градоначальник. Я думаю, що ця організація сьогодні може взяти на себе і права, і повноваження, і відповідальність. Це серйозна сила".

Українські Національні Новини

Політика