dlya-zaluchennya-investitsiy-maye-zberigatisya-turborezhim-milovanov

Для залучення інвестицій має зберігатися турборежим - Милованов

 • 16387 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Для залучення інвестицій і економічного зростання в Україні потрібен турборежим в ухваленні рішень владою. Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов під час презентації урядової стратегії економічного зростання України, передає кореспондент УНН.

"Турборежим має зберігатися для залучення інвестицій. Нам потрібен турборежим для залучення інвестицій, економічного зростання. Це має бути такий дух. Що нам потрібно – запуск ринку землі, лібералізація ринку праці, велика приватизація та підвищення ефективності держпідприємств. Створення бізнес-клімату", - сказав Милованов.

Він додав, що по запуску ринку землі вже ухвалено 5 законопроектів у першому читанні із 8 необхідних, і продовжується боротьба, щоб ухвалити їх у другому читанні.

"Лібералізація ринку праці – там теж пакет документів. Ми поки що за один боремося – 2708. По приватизації, концесіях - 530 підприємств передано в Фонд держмайна, їх потрібно приватизовувати. Розблокували процес великої приватизації, але там є певні ризики. Які в нас є результати по бізнес-клімату і по середовищу інституційному – по-перше, законопроект про конкуренційну антимонопольну реформу зроблений. Запуск Агенції державно-приватного партнерства – для концесій. Залучення міжнародних організацій для підготовки пілотних проектів – два вже пройшли. Перший, концесійний, і повні пакети - вже формуються", - додав міністр.

За його словами, прикладом успішного зняття бар’єрів для експорту є зняття санкцій США, які були введені через порушення прав інтелектуальної власності.

Нагадаємо, голова ВРУ Дмитро Разумков заявив, що швидкість розгляду поправок до законопроекту про відкриття ринку сільськогосподарських земель в Україні не змінюється від турборежиму.

Українські Національні Новини

Економіка