derzhdep-ssha-zasudiv-nakaz-prezidenta-kazakhstanu-tokayeva-strilyati-na-urazhennya

Держдеп США засудив наказ президента Казахстану Токаєва стріляти на ураження

 • 20029 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що засуджує наказ президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва стріляти на ураження по тих, хто не складе зброю, інформує УНН.

Цитата

"Я засуджую цю заяву. Якщо це національна політика, то засуджую цю політику, - сказав він у недільному інтерв'ю телеканалу CNN. - Я говорив телефоном з головою МЗС Казахстану кілька днів тому, владі Казахстану слід вирішувати проблеми, з якими вони стикаються, мирно та гарантувати захист прав тих, хто мирно протестує”.

Деталі

Раніше Токаєв у ході звернення до народу заявив, що наказав відкривати вогонь на ураження без попередження, оскільки Казахстану "довелося мати справу із озброєними та підготовленими бандитами".

Що передувало

У Казахстані мітинги за зниження цін на скраплений газ переросли у масові протести по всій країні. Президент Касим-Жомарт Токаєв ухвалив відставку уряду під керівництвом Аскара Мамина. На всій території країни запроваджено режим надзвичайного стану. У багатьох містах зберігається напружена обстановка. ОДКБ у відповідь на запит президента про допомогу направила до республіки "миротворчі сили".

Українські Національні Новини

Новини Світу