deportatsii-ne-bude-u-mvs-polshchi-zaiavyly-shcho-ukrainskym-bizhentsiam-prodovzhat-zakhyst-navit-bez-pasporta

Депортації не буде: у МВС Польщі заявили, що українським біженцям продовжать захист навіть без паспорта

 • 19601 переглядiв

Польща готова продовжити захист українських біженців після 30 червня, в тому числі тих, хто не має дійсних документів, і не буде передавати їхні приватні дані нікому, в тому числі Україні.

Польща готова продовжити захист для українських біженців, який поки діє лише до 30 червня, зокрема для тих, хто не матиме діючих документів. Про це пише Gazeta з посиланням на заяву голови МВС Польщі Марчіна Кєрвінського, передає УНН

Деталі 

За його словами, Польща готова охороняти права українських біженців і нікому не передасть їх приватних даних, в тому числі Україні.

Ми знайдемо спосіб, щоб розв'язати цю проблему. Нам треба діяти мудро і раціонально. Всі речі, які стосуються українців у Польщі прописані в законах. Ми продовжимо захист для українських біженців, який поки діє лише до 30 червня. Ті, хто не матимуть паспортів будуть підлягати тимчасовому захисту. Польща буде охороняти їх права і нікому не передасть їх приватних даних, в тому числі Україні

- заявив голова МВС Польщі.

ТЦК за кордоном не буде. У Міноборони пояснили, як українці в інших країнах зможуть оновити дані 25.04.24, 13:38 • [views_0]

Контекст

Раніше очільник Міноборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш припустив, що Варшава може допомогти Україні повернути до країни військовозобов'язаних чоловіків, з-поміж біженців.

Зокрема, він заявив, що українські громадяни мають зобов'язання перед державою. За його словами, цим громадянам України не продовжать право на перебування в Польщі і не виключив можливість депортації.

Нагадаємо

Міністерство закордонних справ України тимчасово призупинило прийом нових заяв на консульські послуги від українських чоловіків віком 18-60 років за кордоном, у зв'язку з новим законом про військову службу та мобілізацію, який набуде чинності 18 травня 2024 року.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував призупинення надання консульських послуг чоловікам за кордоном назвавши неприйнятним те, щоб вони "сиділи в ресторанах", у той час як "хлопці в окопах дуже втомилися"  

Сотні українських чоловіків блокували роботу паспортного сервісу у Варшаві: військовий різко відреагува на дії "активістів"24.04.24, 21:18 • [views_0]

Володимир Омельченко

Політика