denisova-vidreaguvala-na-zakidi-scho-zvilnenimi-z-polonu-ukrayintsyami-nikhto-ne-opikuyetsya

Денісова відреагувала на закиди, що звільненими з полону українцями ніхто не опікується

 • 9901 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова відреагувала на повідомлення про те, що звільненими з ОРДЛО українцями ніхто не опікується, і зазначила, що триває робота з відновлення документів, купівлі квартир та пошуків роботи для звільнених українців. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

"В інформаційному просторі з’являються повідомлення про те, що, начебто, долею звільнених 29 грудня 2019 року з полону громадян України ніхто не опікується. Ще раз хочу наголосити, що Секретаріатом Уповноваженого була проведена ретельна робота щодо збору інформації про нагальні потреби та соціальне забезпечення. Наразі звільнені особи, які мали потребу у відновленні документів, що посвідчують особу та громадянство, їх отримали. Крім того, за мого сприяння Служба зайнятості провела для цих громадян роботу щодо пошуку вакансій, які передбачають надання житла", - написала Людмила Денісова.

Вона зазначила, що більшість на ці пропозиції погодилась.

"Водночас, 12 осіб з числа звільнених досі не визначились з місцем роботи та проживання. Також Офіс Президента проводить переговори щодо купівлі квартир для звільнених громадян, адже є значна потреба у їх кількості. Доки триває цей процес, наші громадяни забезпечені тимчасовим житлом, а дехто виявив бажання проживати у своїх рідних та близьких", - додала Людмила Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Денісова вимагає від омбудсмена РФ надати відомості про затриманих в окупованому Криму осіб.

Також омбудсмен зазначила, що 27 лютого відбудеться засідання міжвідомчої комісії, яка має розглянути питання визнанням звільнених українців такими, що були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії проти України. Це дозволить здійснювати заходи з соціального захисту. Зокрема, комісія розгляне питання та прийме рішення щодо виплати грошової компенсації у розмірі 100 тис. грн.

"Щодо стану здоров’я, можу впевнено сказати, що усім звільненим надано висококваліфіковану медичну допомогу, в тому числі і стоматологічну. Крім того, 11 осіб закінчують курс реабілітації в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни "Циблі", - зазначила Людмила Денісова.

Вона закликала не розповсюджувати неперевірену та недостовірну інформацію щодо стану соціального забезпечення звільнених громадян України, і додала, що усі процеси, пов’язані з якнайшвидшим поверненням їх до мирного життя, потребують певного часу.

"Доля кожного з них перебуває на моєму особистому контролі", - написала Людмила Денісова.

Нагадаємо, звільнення утримуваних осіб відбулось 29 грудня 2019 року — тоді з ОРДЛО повернулося 76 утримуваних українців.

Українські Національні Новини

Суспільство